Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 11:28 - Окупация!
Автор: eutopia Категория: Политика   
Прочетен: 6966 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много хора продължават да не разбират смисъла на протестите. Нека да го обясня с думи прости. Протестът има една цел и тя е: В България да има поне малко повече справедливост и морал. Това е всичко. Вие знаете ли какво означават тези думи?

Щом казах какво е, трябва да кажа и какво не е. Протестът не е за тези или онези партии. Да дойдат нови и да го карат по старому. Съвсем не е за това. Ако за вас политиката е нещо повече от броене на парламентарни мнозинства, ще ме разберете. Ако ли не, не знам дали има надежда. Ако все пак има надежда, ще ви кажа какъв е смисълът на протестите.

Протестът не е, както казах, да сваля едно мнозинство и да качва друго. Смисълът на протеста е, че всяко мнозинство трябва да бъде под постоянно напрежение, трябва да бъде следено и да се отчита пред тези, които са го избрали. Когато правителството прави глупости да си понесе последствията. При това да понесе последствията, не толкова пред другите партии, а пред обществото. Протестът е будната съвест на обществото!

Пак виждам неразбиращия ви поглед.

Какво казвате? Били купени ли? Естествено, че така ще смятате. Всъщност, както попитах отначало, знаете ли какво означава справедливост, знаете ли какво е идея? Няма как да знаете. Вашите познания за политиката се изчерпват със световната конспирация и вездесъщия подкуп. Не се притеснявайте. Каквито сте вие, такива са и политиците, които си избирате. Те не се различават много от вас. Параноичното правителство съзира световната конспирация навсякъде. Тъй като управляващите не могат да мислят в други категории освен подкупи и корупция, веднага в обичайния си стил обявяват студентите за подкупни кукли на конци. Да, уважаеми, политиците ви разбират добре. Те говорят вашия език. И вие, и политиците разбирате от подкупи. Само този език като че ли го разбираме в нашето общество. Защо ни е да мислим за справедливост и морал? Е има и още нещо, което ни интересува – личният краткосрочен интерес.

Ама как щели да си научат студентите?

Уважаеми, пред очите ви се развива най-важният урок, който висшето и кое да е образование може да ви даде: Да мислите критично и да отстоявате справедливостта в обществото. Ако него не можете да научите, нищо няма да ви помогне. Колкото и книги да прочетете, колкото и лекции да изслушате, колкото и „висши” да имате, вие ще продължавате да бъдете слепци с очи.

Възрастният човек знае, че всяко нещо идва с времето си. Младият човек знае, че времето е сега. На добър час, студенти.

Добрин Станев




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. karaiany - Поздрави за този пост! Заставам ...
27.10.2013 12:02
Поздрави за този пост!
Заставам зад всяка дума!
цитирай
2. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга и позицията!
27.10.2013 12:32
Имаш пълната ми подкрепа за отстояване на достойнството, честта и справедливостта в тая безумна държава...
цитирай
3. socialismus - На кого говори авторът? "Пак виждам неразбиращият ви поглед"
27.10.2013 20:44
Ех, ако бе споменал "у някои", щях да си помисля, че има поне един разбиращ, а то... как пък никой не го разбра. Аплодирайте, викайте, вече трима го разбират. Хайде, кой ще е четвърти? Четвърти втори път! Четвърти??? Няма ли четвърти?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eutopia
Категория: Политика
Прочетен: 807244
Постинги: 200
Коментари: 118
Гласове: 526
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031