Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2017 16:18 - Чезнещата, духовна съставка
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2181 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 11.12.2017 16:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          Драскачи, клакьори, марионетки, гъзомияри и активни, немислещи, дебелизирани индивиди, дал Господ ! Няма нищо ново, страшното е, когато реално започнат да ни управляват и лишат от бъдеще ! Не се стряскайте, тук българските боклуци и келепирджии, избуяли на сметището на прехода са сравнително малко и особено бездарни. Те не стават даже за преписвачи и плагиати, нямат и за това нужната образованост и подготовка. Техните кумири ежедневно ни опростачват чрез частните, политически и казионни  медии . Стотици платени „ професори”, социолози, лингвисти, лечители, историци, политици, психолози .... ни облъчват с простотии и очарователни новооткрития на топлата вода ! Но никой за последните 28 години не е открил най- важното и очевадно, а който го е открил си трае, пазейки мухлясалата огризка от баницата, до която се е докопал : Че, човешкото същество е социално животно, което формира разума в група, общество, има освен материални и духовни потребности, не може да живее и развива самостоятелно ! Осъзнаването на този факт, праща всички теории на капитализма на бунището и разкрива неговата античовешка същност и безпътие! Друга група „миротворци” тихо го приемат с обяснението, че за сега друго по-добро няма, подобно на българските пропорционално-партийни избори – за по-малкото зло !?

 

 imageimage

          За яснота ето някои факти: Бурното развитие на човечеството винаги е ставало, когато идеология, партия, личност е успявала да мотивира хората и да ги съюзи духовно, в името на нещо желано и добро за всички. Базова е фашистката идеология при която общото, държавното е над личното ! Духовното обединение не е свързано с материалното и заплащането, вземете за пример строежа на аутобаните и военните заводи в Германия, отбраната и развитието на СССР, строежа на следвоенна България ... Общото лошо, при тези исторически събития, че държавното управление се изражда в диктатура с еднолична власт. Провала на диктатурите се състои в животинската същност на човека, неговата умствена и физическа ограниченост, инстинкта му за притежание и налагане, в опиянението от властта и липсата на наказание и равностоен ответ. След ВСВ идва подем на търговията, изкуствата, туризма, технологиите, тогава в световен мащаб идва на власт крупния, финансов капитал. Парите управляват и развиват всичко, което носи още повече пари ! Конкретни виновници, управляващи няма, няма „враг” особено след 1990 г. с ликвидацията на соц. лагера ! Но военщината и жертвите се разрастват, извършва се икономическо прекрояване на света с нова, неолиберална, хитра форма на експлоатация и унищожние продължаваща до днес ! Изчезват цели научни направления, не се финансира нищо, което не носи директна печалба, хората се превръщат в апатични, зомбирани, потребителски, опростачени маси, чакащи нови пришествия и спасители ! Религиите се възраждат, институциите им богатеят, комерсиализират и намесват в политиката, воините, възползуват се от липсата на духовно развитие и формиране на общочовешки ценности ! Започва процес на регрес в развитието на разума ! Първа реагира и предупреждава земната природа и екологична система, но отговор няма, защото управляват парите, а не разума ! Време е да си отговорим ясно и безпристрасно- накъде ни води капитализма, не е ли време за неговия край !?

 

  image       

          Има решение, то ще се наложи при първия по-голям природен катаклизъм, редуциращ населението с милиарди, но трябва ли да се стига до там !? Времето за развитие и поставяне на разума и духовното на първо място отдавна е дошло ! Решението е в т.н. пряка, безпартийна демокрация, избрала такова държавно и общочовешко управление, което да премахне личното притежание на земните ресурси и блага, поставено само на научни основи и познания ! Без пролетарски, религиозни и всякакви диктатури, без заплати , пенсии и социални помощи, а с точкови, лични системи на трудово заплащане от детството до смъртта (включващи плюс и минус) в зависимост от действията, труда и способностите, без онаследяване ! С общи закони и правила за всички по света ! Да, това може да се нарече комунизъм в най-чист вид, но друг път няма, футуролозите твърдят същото, не само аз !


image






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Дрън, дрън, ярина.
11.12.2017 17:14
Старата песен на стар глас. Усмивки от старите ленти. Гранясала комунистическа пропаганда.

Като ми пееш, Пенке ле, кой ли те слуша?
цитирай
2. dedenze - Мило ми, откачено апостолче !
11.12.2017 17:54
Не съм те канил и викал в моите постинги, още по-малко да даваш оценки, пишеш минуси и глупости, когато не разбираш съдържанието ! Заболяването ти е тежко, нужно е лечение, вместо да дразниш хората в блога ! Единствената утеха за тебе може да бъде, че не си сам ! В България са регистрирани официално над 60000 шизофренно болни, нерегистрираните са много повече, вие също съдействате да сме на това дередже с опита за намеса в неща които ментално не разбирате !
цитирай
3. danielita - Не мога да разбера защо този apostapostoloff винаги те коментира без да рзбира това което пишеш.
11.12.2017 20:33
Като принципно не те харесва, да не те чете! Доколкото за комунизма хората на запад все повече четат Маркс и се опитват да разберат положителното на неговите идеи, но дългогодишната пропаганда ги лимитира. Има опити да се създадат нови подобни теории, но отново те се базират на нови духовни личности. Затова движението за промяна на човека към духовното все повече се разраства. Но покварата е толкова дълбока, че аз не вярвам скоро това да се случи, освен ако някой природен или технологичен катаклизъм не го ускори. До тогава, нека не отхвърляме нито една положителна теория и не смятаме за луди хората които я проповядват. Нека четем , мислим, дискутираме и обменяме информация. И като се появи идея, в която да повярваме, да се обединим около нея, а не да се самоизяждаме.
цитирай
4. dedenze - Апостолчо е безопасно луд Даниелита и може да се изтърпи, от него нищо не зависи !
11.12.2017 21:43
Случаят с 240 народни представители в НС е много по- страшен и опасен, там има и т.н. социалисти, които също дума няма да разберат от написаното !? Те не допускат появата на мажоритарни избори и ограничаване на партийните държавни субсидии !? Нещо което беше гласувано с мнозинство на референдум ! Те няма да допуснат и т.н. пряка демокрация, която би сложила край на кражбите, далаверите и корупцията ! Те не познават идеите на комунизма и го приравняват с тоталитарните соц. режими ! Всички се страхуват неистово от силата на парите и възможните санкции при друг път на развитие, Венецуела подклажда страховете със ставащото там ! Ниската образованост и интелигентност в света, прави социалните процеси бавни, трудни и невъзможни за сега !
цитирай
5. bumerang - ...
11.12.2017 23:03
"Времето за развитие и поставяне на разума и духовното на първо място отдавна е дошло ! "

Това време вече е минало.
цитирай
6. dedenze - Бавни са социалните процеси bumerang !
11.12.2017 23:14
Но докато съществуват разумни хора по света, времето и надеждата няма да отминат лесно и безвъзвратно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466707
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031