Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2009 12:22 - Въпросът за короната. Как се става мис Америка
Автор: eutopia Категория: Политика   
Прочетен: 1642 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Финалът на Мис Америка. Церемония, илюминации. Перфектни фигури в оскъдни бански костюми и водещ, уволнен по средата на програмата лично от краля на капитализма Доналд Тръмп.
Обаче останаха две фаворитки – Мис Калифорния и Мис Северна Каролина. И двете бляскави блондинки, искрящи от великолепието на американската мечта. Усмивките им, косите, зашеметяват средностатистическото. Изпипани са до последния детайл. Борбата за съвършената визия между експертите по красота е превърнала двете претендентки в истински близначки. Но мис Америка трябва да е само една! Коя да бъде? Как ще решим между тази съвършена конкуренция?
Ще зададем въпрос:
- Мис Калифорния, Върмонт скоро стана четвъртият щат, узаконил еднополовите бракове. Мислите ли, че всеки щат трябва да ги последва?”
- Великолепно е, че американците могат да избират едното или другото. Знаете ли в моята държава и в моето семейство, вярвам, че бракът е между мъж и жена. No offence to anybody out there, но така съм възпитана и така мисля че трябва да бъде между мъжа и жената.
В залата ръкопляскат и свиркат или освиркват (никога не се разбира)
Не е честно. Мис Северна Каролина трябваше да отговаря на къде, къде по-лесния въпрос за състоянието на финансите в американската икономика.
- Не, не мисля, че трябва компаниите да бъдат спасявани с парите на данъкоплатците. – последва една леко сконфузна усмивка, която лично аз не намирам за особено естетична.
Публиката от друга страна беше във възторг. Да, това беше правилният отговор на въпроса. Отговорът, който публиката искаше да чуе. И двата въпроса бяха остро политически, засягащи болезнени теми, които разделят обществото. Двата отговора – ясни и категорични. Отговорът на Мис С. Каролина обаче изразяваше по-широко приетата позиция „Богаташчетата ни докараха тази криза, защо сега аз да плащам от моите пари, от моите данъци глупостите им. Мис Калифорния изрази лична позиция. Грешка. Публиката обаче не си представя така мис Америка. Трябва целият образ на миската да се вписва в представите за миска все пак: безупречното тяло, русата коса, перлените зъби. Прибавете към външния шаблон и шаблонното поведение и дежурните дейности, и работните усмивки. Та тя опропасти трудът на толкова много стилисти, имиджмейкъри, PR специалисти, модни гурута, директори на компании в красивата индустрия.
Мис Калифорния казва „Аз имам лично мнение”. Америка е страната на свободата на личното мнение, нали така?
Какво е това лично мнение? То не ти принадлежи. Ти си Мис Америка. Ти си образ. Мис Америка трябва да е прогресивна и еманципирана жена. Ако не се вписваш напълно, значи ще седиш до коронованата. Иронията за Мис Калифорния е пълна. Сестра и е лейтенант от военновъздушните сили и активист за правата на гейовете.
Въпросите в Мис свят могат имат по-голяма стойност от тези в Стани богат.


Тагове:   въпрос,   Мис Америка,


Гласувай:
0



1. vmir - Познавам четвъртата в тазгодишния конкурс "Мис Америка".
22.04.2009 09:23
Всъщност, познавам баща й. Тя беше мъничко сладичко хлапенце, което се мотаеше между краката ни, преди да заминат за САЩ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eutopia
Категория: Политика
Прочетен: 808427
Постинги: 200
Коментари: 118
Гласове: 526
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930